مقدمه : مفهوم استری شدن (Esterification) واکنش یک الکل با اسید کربوکسیلیک (اسید آلی) را که منجر به تولید ترکیبی به نام استر میشود، استری شدن مینامند. واکنش استری شدن ، واکنشی است تعادلی که در حضور مقادیر کم اسیدهای معدنی انجام میشود و با تولید آب همراه است. خواص استرها استرها ترکیبهایی با فرمول کلی R-CO-OH میباشند. استر ، بمعنی اتر اسید است که گاهی به جای آن واژه اتوسل بمعنی نمک فرار را بکار میبرند. استرها غالبا فرار و معطرند وبوی خوشایند بسیاری از گلها و میوهها ، بعلت وجود استر در آنهاست. مثلا استات ایزوپنتیل ، بوی موز و والرات ایزوپنتیل ، بوی سیب دارد. بوی بد کره فاسد (کره ترش شده) بعلت وجود اسیدبوتیریک در آن است. از واکنش این اسید با اتیل الکل ، استر بوتانات اتیل بدست میآید که دارای مزه و طعم خوشایند آناناس است. خیلی از استرها مانند استات اتیل و استات بوتیل بعنوان واکنشگر و یا حلال و نرم کننده رزینها در آزمایشگاهها و صنعت مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین چربی و روغنها و مومهایی که در طبیعت یافت میشوند، حاوی استرهائی با جرم مولکولی بالا میباشند که به لیپید معروفند. واکنش استری شدن اولین و قدیمیترین روش سنتز استرها ، واکنش اسیدهای آلی با الکلها در حضور اسید معدنی (معمولا اسید سولفوریک) بعنوان کاتالیزور میباشد.
مبلغ قابل پرداخت 19,940 تومان
برچسب های مهم
اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.
ایجاد وب سایت یا